Skyline%20New%20York_edited.jpg
Wouter Keuris Fotografie-17_pp.jpg
"The best vision is insight"

Leuk dat je er bent! Ik ben Sanne Witkamp (1976), cultureel antropoloog én business consultant. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in verschillende freelance functies op gebied van sales, marketing en beleid richtte ik in 2010 mijn eerste adviesbureau op. Ik ondernam allerlei avonturen en participeerde in verschillende bedrijven als business- en merkstrateeg. 

 

Ik werk regelmatig samen met partners bij opdrachten en heb een groot netwerk van trainers, onderzoekers en merkadviseurs. Ik kan mezelf het beste omschrijven als: onderzoeker, business consultant en professioneel 'nekuitsteker'. Liefde voor mijn vak en ondernemers is daarbij de rode draad. Mensen inspireren is in mijn ogen van essentieel belang om ze in beweging te zetten. Voor groei is motivatie nodig.

 

Voor mensen die een antropologisch trainingsprogramma zoeken dat leiders en teams in beweging zet, ontwikkelde ik Een Kosmisch Programma. Ook faciliteer, ontwerp en begeleid ik interventies.

Antropologie & business

In mijn rol van business consultant pas ik antropologische theorieën en methodieken toe voor oplossingsgerichte activiteiten bij bedrijven en organisaties. ​

  • Leiderschap en goed samenwerken

  • Business strategie en development

  • Organiseren bij fusies en overnames

  • Positionering en waardeprogramma's

  • Merkbouw en - activatie

  • Structuur, strategie en cultuur in lijn

  • Internationale bedrijfsvoering

 

 
CULTUUR op de kaart

Een kwalitatieve analyse van de organisatiecultuur nodig? De huidige stand van zaken van de 'binnenkant' écht in beeld krijgen? Dat kan. En dat kan ook best snel. Elke opdracht begint bij een antropologisch 'rondje langs de velden'. Ik duik in de bestaande cultuur en neem interviews af bij verschillende medewerkers. Dat is het bijna altijd het vertrekpunt. Na de eerste analyse kan ik goed en onderbouwd bepalen wat er nodig is om de gewenste situatie te bereiken. 

 

Na een eerste kennismaking maak ik een plan van aanpak dat past bij jouw vraag. Elke vraag is anders en dus lever ik altijd maatwerk. Van cultuurinterventies bij overnames en scale-ups tot reorganisatie van de bedrijfsstructuur waarvan de cultuur een belangrijk onderdeel is. De ervaring leert dat ik snel analyseer, werk en oplever. Ik doe veldwerk, verdiep me in de business case, de organisatiestructuur én de cultuur.

 

Je krijgt inzichten die aansluiten bij de achtergronden, de huidige situatie, de probleemstelling en jouw specifieke vragen. Die plaats ik in perspectief zodat je er ook echt mee verder kunt.  Door mijn uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven zorg ik voor het in kaart én in lijn brengen van business, cultuur, proces en merk. Ik werk integer, zorgvuldig en weet de commerciële, 'harde' onderdelen goed te mengen met een vertrouwelijke, menselijke aanpak.  

 
COACHING voor leiders

Ik maak graag een afspraak voor een intake om te bespreken wat ik mogelijk kan betekenen. De intake is gratis en duurt een uur. 

Tarieven

Cultuur op de kaart - projectprijs

Commercieel uurtarief - 175 Euro

Ik doe graag mooi en zinvol werk. Vooral voor mijn en jouw plezier, en niet alleen voor de centen. Neem contact met me op, dan bespreken we wat ik kan doen voor jouw budget. 

Track record

Ondernemer sinds 2006

15+ jaar als organisatieadviseur 

Diverse interim-opdrachten

Meer dan 100 projecten

 

Culturele Antropologie (MA) - Universiteit Leiden​

Specialismen: Latijns Amerika / Health Care / Gender Studies