top of page
  • Sanne Witkamp

Het Doolhof uit. Maar hoe?

Als kind was ik dol op doolhoven. De lichte paniek en de spanning van het ‘opgesloten’ gevoel. De opwinding en de geruststelling dat je de weg weer zal vinden. Vastberaden verder lopen in de wetenschap dat je er zo weer uit bent. De opluchting en het verraste gevoel als je weer buiten staat. Helemaal ergens anders. Een nieuw uitzicht. 

Het pad van ondernemers is nooit een rechte weg. Zeker nu niet. We bevinden ons in een dubbel doolhof. In meerdere opzichten. De lengte van de wegen naar buiten onbekend. De plaatsen bij de uitgangen mistig. De wirwar van regels, anderhalve meters en angsten belemmeren het zicht. Het zicht op de uitgang: the ways out. Het zicht op het speelveld dat daarbuiten ligt. Het nieuwe speelveld dat niemand nu kan schetsen, waarvan we niet weten welke regels er gelden en wie de tegenstander wordt.

Het is een labyrint. En er zijn uitgangen, nieuwe mogelijkheden en andere perspectieven. Het helpt om daar met andere ogen naar te kijken. Er weer eens boven te gaan hangen. Weer naar binnen te gaan om te ontdekken waar je uit wil komen en met welke houding je nieuwe mogelijkheden tegemoet wilt gaan. In de nieuwe situatie. In het nieuwe begin. Want dat komt er ook aan. 

Mijn missie is om mensen, bedrijven en merken uit het doolhof te leiden. The ways out aan te wijzen. De kansen te zoeken en te vinden. Om daarna de opluchting, het vertrouwen en de passie weer te zien bij ondernemers. Dat is voor mij onbetaalbaar.   61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page